logo

Företaget Perefa (www.perefa.com) grundades 1981 av Per Eriksson. Namnet är en förkortning av Per Eriksson Firma.

Kontoret låg då hemma i lägenheten på Svartågatan i Bagarmossen. Det hade dock redan i unga år, innan starten av Perefa, funnits entreprenör verksamhet som petat i både det ena och det andra. Den ambulerande glassbilen och kiosken i Västertorps tunnelbanestation gjorde att omgivningen började respektera den fotbollsspelande entreprenörens framfart.

Frihetsresan, som han kallade den, fortsatte och fram till dags datum har friheten alltid varit prioriterat som nummer ett. Inga lån och konstiga affärer har inneburit att bokslutet kring nyår visat plussiffror varje år sedan starten. Egen företagare och entreprenör sedan 1981, en ganska lång tid att klara alla fallgropar som kan fälla den bäste.

Affärsverksamheten i Thailand startade 1988, direkt efter avslutad fotbollskarriär. Det handlade om tillverkning i Thailand och försäljning i Sverige. Per Eriksson och huvudkontoret stationerades i Thailand. Klädtillverkningen kombinerades med fastighetsbolaget Amcharam & Eriksson som också är familjeägt. Man kan väl säga att Per var en pionjär när det gäller utlänningar som etablerade sig i den tuffa fastighetsbranschen i Thailand. Områdena i Hua Hin kring Soi (gata) 94 har en stark influens av hans sätt att designa och bygga funktionella hus.

Åren i Thailand har inneburit affärer och arbete i miljöer som ofta är främmande för västerlänningar. I och med det har en bred kunskap om landet och kulturen införskaffats. Efterfrågan på konsulter som kan Thailand från alla vinklar är stor och trycket ökar på att ställa upp på fler av alla de förfrågningar som kommer.

2010 fyllde Per 50 år, han tar beslutet att ge hobbyn att skriva mer tid. Det har resulterat i ”Originalkopian”, debutromanen som fått väldigt bra kritik. Uppföljaren ”Vidriga Vuxna Män” är också klar och finns tillgänglig i bokhandeln.

Per Eriksson

Entreprenör- och Författarskap

Per-Eriksson

2010 fyllde Per 50 år, han tar beslutet att ge hobbyn att skriva mer tid. Det har resulterat i ”Originalkopian”, debutromanen som fått väldigt bra kritik. Uppföljaren ”Vidriga Vuxna Män” är också färdigskriven och finns att köpa. Läs mer